Acasă » Cadre didactice » Dr. Dumitrașcu Dinu

Dr. Dumitrașcu Dinu

Poziția curentă: Medic Specialist

Poziția didactică: Șef de lucrări

Titluri stiintifice:MD, PhD

 Studii / Activitate profesională:

A urmat cursurile liceale în Cluj-Napoca, la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, participând în penultima clasă, timp de două luni, la programul ordinar al Liceului “Holbein” din Augsburg.
A efectuat studiile de medicină la UMF “Iuliu Haţieganu”, în perioada 2000-2006, cu efectuarea semestrului de iarnă 2004-2005 (examene inclusiv) la Universitatea din Dusseldorf, în cadrul unei burse “Erasmus” (cu stagiul clinic în “Kaiserswerther Diakonie Klinik fur Plastische und Estethische Chirurgie).
A avut o prezenţă activă în cercetarea ştiinţifică şi a participat cu lucrări la mai multe manifestări ştiinţifice studenţeşti naţionale şi internaţionale (Freiburg, Viena, Cairo, Istanbul, cu un premiu I, la “10th International Scientific Conference for Medical Students and Young Doctors”, Biochemistry and Pathology Section”, Gdansk).
În 2006 a obţinut prin concurs bursă doctorală la Catedra de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, UMF Cluj-Napoca, cu tematica finalizată prin teza actuală intitulată “Transplantul de mână – Contribuţii clinice şi experimentale”. În acest interval a urmat mai multe cursuri de pregătire în domeniile tehnice de interes: microchirurgie, chirugia mâinii, aplicarea lambourilor în reconstrucţia membrelor, chirurgie estetică (Cluj, Bucureşti, Paris, Foggia, Atena, Innsbruck etc). În tot acest interval a fost integrat în activitatea practică a clinicii, sub toate aspectele sale.
După încheierea stagiului de doctorat a fost angajat ca “Assistentarzt” la “Clinica de chirurgia mâinii şi chirugie reconstructivă” a spitalului universitar din Augsburg în perioada noiembrie 2010-2012.
A participat la numeroase simpozioane şi congrese ştiinţifice, în ţară şi în străinătate. Lista lucrărilor ştiinţifice publicate în extenso şi în volume de rezumate cuprinde 14 titluri. Şi-a suţinut public lucrarea de doctorat în iunie 2013, ulterior a fost confirmat ca doctor în ştiinţe medicale.
Din februarie 2013 devine asistent universitar în cadrul catedrei de Anatomie şi Embriologie Umană a UMF Cluj-Napoca.
Este membru al Societăţii Române de Chirurgia Mâinii, a Asociatiei Chirurgilor Plastici din Romania.