Despre noi

Evoluează alături de noi!

Ţi se potriveşte dacă eşti deja medic, aspiri să devii medic sau dacă, fără a te încadra în niciuna dintre primele categorii, eşti interesat să înveţi să înţelegi mai bine cum lucrează pentru tine mintea şi corpul.

Sunt medic specialist ginecolog şi dintotdeauna mi-a plăcut să învăţ lucruri noi. Din anul 2011 am început să dau mai departe din cunoştinţele mele studenţilor facultăţii de medicină din Cluj-Napoca. De când mă ştiu, mi s-a cerut să învăţ câte „ceva”, dar niciodată nu m-a învăţat nimeni „cum” să învăţ. Din fericire, se pare că am avut o determinare intrinsecă şi un stil eficient de studiu, care m-a ajutat să obţin rezultate bune cu efort redus. Aşadar am început să structurez un program pentru minte şi suflet, bazat pe studii de specialitate descrise pe înţelesul tuturor, dar centrate pe nevoile fiecăruia.

Atunci când zic ‚anatomie’ mă refer la multiple faţete ale termenului de bază. La sensul propriu, anatomia este ştiinţa care descrie structura corpului uman, a componentelor sale, precum şi relaţiile dintre ele.

…Însă putem vorbi totodată despre anatomia sinapselor, care stă în spatele gândirii noastre, care ne conturează personalitatea şi înmagazinează toate experienţele noastre de viaţă, acestea fiind cele care dictează inconştient reacţia noastră la evenimentele curente.

…Putem vorbi despre anatomia emoţiilor noastre, care reflectă percepţia personală asupra lumii prin prisma experienţelor trăite şi care se conturează în mare parte în primii doi ani de viaţă, când se creează o serie de tipare automate care atribuie evenimentul nou unei anumite categorii şi induce un răspuns de multe ori predeterminat.

…O altă faţetă este anatomia relaţiilor pe care le avem cu cei din jur, deoarece acestea au o contribuţie importantă la fericirea unei persoane. Pentru a crea sau a păstra relaţii sănătoase avem nevoie să ştim cum să comunicăm eficient şi asertiv. Fie că interlocutori sunt cei apropiaţi, colegii sau pacienţii, verbalizarea gândurilor şi a ideilor este o ştiinţă aparte.

…Voi adăuga şi anatomia memoriei, adică felul în care este necesar să dăm o semnificaţie unei noţiuni pentru ca aceasta să îşi facă loc în memoria noastră de lungă durată, dar şi felul în care o putem conecta cu informaţiile deja existente astfel încât toate să îşi găsescă sensul şi să fie uşor de accesat şi de utilizat la momentul potrivit. Pentru multe generaţii a existat o suprapunere a conceptelor de ‚educaţie’ şi ‚memorie’. Este adevărat că, în urmă cu câteva decenii, memoria stătea la baza educaţiei, deoarece accesul la informaţii presupunea un drum fizic la bibliotecă şi răsfoirea a numeroase cărţi până ca acestea să fie descoperite, iar odată descoperite acestea trebuiau notate sau memorate pentru a fi utilizate la un moment ulterior. Astăzi informaţiile se află la un click distanţă, dar sunt şi mult mai numeroase şi mai greu de filtrat în lipsa unei experienţe riguroase.

Poate că, atunci când a început construcţia sinapselor noastre, nu am avut suficient acces la informaţii ştiinţifice, însă orice moment este binevenit să reluăm procesul de modelare al minţii noastre. Vestea bună este că, din punct de vedere anatomic şi fiziologic, procesul de maturizare al creierului se produce până în jurul vârstei de 25 de ani, însă plasticitatea sinaptică ne însoţeşte pe tot parcursul vieţii. Ceea ce doresc să îţi ofer prin acest program este un acces facil la informaţii, care pot suplini ani întregi de încercări şi de research individual,  să te ajut să îţi creezi un stil propriu de învăţare care îţi va fi util pentru tot restul carierei, să îţi conturezi o gândire analitică şi critică vis a vis de afluxul de informaţii mai mult sau mai puţin valoroase şi nu în ultimul rând să te susţin în dezvoltarea personală, care stă de fapt la baza dezvoltării profesionale optime.

Pentru a asigura informaţii riguroase şi de calitate am apelat la serviciile unui psiholog care a preluat sarcina de a aduce mai aproape de tine aceste aspecte. Totodată acesta te poate susţine în gestionarea emoţiilor şi a anxietăţii legate de numeroasele examene şi ore de studiu care caracterizează profesia pentru care ai optat, transformându-le împreună într-un factor constructiv.

Alătură-te comunităţii noastre ca să înveţi despre mintea ta şi puterile ei pe care încă nu le-ai descoperit, alături de alţi tineri valoroşi şi curioşi.

Fii tu însuţi un pas spre educaţia viitorului!